Dossiers

 
Achterstandsfonds

Achterstandsfonds

Om de huisartsenzorg in achterstandsgebieden te versterken en randvoorwaarden te bieden, hebben de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) maatregelen getroffen en beleid ontwikkeld.
Mentorschap

Mentorschap

In het mentorprogramma helpt een ervaren huisarts een minder ervaren collega zich verder te ontwikkelen en meer een eigen weg te vinden in ‘het huisarts zijn’. Het mentor-menteeprogramma gaat uit van het principe voor huisartsen door huisartsen. Een ervaren huisarts (mentor) wordt vrijwillig een tijd (maximaal 9 maanden, frequentie maximaal 1 keer per 6 weken) gekoppeld aan een minder ervaren huisarts (mentee). Op deze manier kunnen zowel professionele vaardigheden (wel/geen eigen praktijk? hoe ben ik als werkgever en collega? etc.) als persoonlijke vaardigheden (waar wil ik over vijf jaar zijn? wel/geen bestuursfunctie? etc.) met elkaar worden gedeeld. Dit met als doel om van elkaar te leren.
HaROP

HaROP

In een acute situatie kunt u contact opnemen met het huisartsencrisisteam: 088-8765200 of via mail secretariaat@hapoostbrabant.nl